Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@03:45:19 GMT

عمق فاجعه شیراز اینجا بود؛ خطر هنوز هست/عکس

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۳۶۰۹

عمق فاجعه شیراز اینجا بود؛ خطر هنوز هست/عکس

جان باختن ۲۱ نفر، شیراز را رکورددار تلفات جانی در جریان سیل‌های اخیر کرد.

حالا، اما به عادت همیشه که اول حادثه‌ای رخ می‌دهد و بعدا دنبال مقصرینش می‌گردند کمیته ویژه و مقصر یاب تا دو شهردار گذشته شیراز پیش رفته و آنان را البته همراه با شهردار فعلی مقصر این حادثه دردناک دانسته است.

با این حال رییس کل دادگستری استان فارس ششم فروردین ماه اعلام کرد: «طبق تحقیقات اولیه مشخص شد رودخانه منتهی به دروازه قرآن لایروبی نشده و مجرای عبور آب به طور کامل باز نبوده است که این امر موجب راه افتادن سیلاب مرگبار حاصل از بارندگی در کوه‌های اطراف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

کلید واژه ماجرا، اما همین جاست، آنچه علی القاصی نماینده عالی قوه قضاییه در استان فارس بدان اشاره می‌کند؛ «مجرای عبور آب» جایی که به طور کامل باز نبوده تا سیلاب مرگبار حاصل از بارندگی در کوه‌های اطراف در این مجرا متوقف شده و راهی خیابان و بولوار امام رضا (ع) شود تا آن حوادث تاسف انگیز رخ دهد.  
شب گذشته به صورت کاملا اتفاقی گذرم به این منطقه افتاد؛ همان مجرایی که رییس کل دادگستری استان فارس هم بدان اشاره کرده، مجرایی که در تصویر هم می‌بینید به سختی آب و سیلاب از آن عبور می‌کند؛ با توجه به این نکته که بارندگی‌های اردیبهشت ماه طبق اعلام سازمان هواشناسی کم از بارندگی‌های فروردین ندارد با وجود این مجرای عبور سیلاب، اما همچنان خطر، دروازه قرآن شیراز را تهدید می‌کند. این تصویر مربوط به پنجشنبه شب ۲۹ فروردین است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سیل سیل شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۳۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند این در حالیست مهف مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابر‌ها را ندارند.

به گزارش ایسنا، صادق ضیاییان در نشست علمی بارش‌های سیل‌آسا طی فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور افزود: نکته مهم این است که مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند. از آنجایی‌که مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابر‌ها را ندارند همچنین قابلیتی در آن‌ها بسط داده نشده است تا بتواند بارندگی عظیم در ایران، عمان و امارات متحده عربی به‌ویژه دبی است.

 

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی ادامه داد: وسعت شکل‌گیری این سامانه و علل وجودی آن چنان پهناور بود که چندین هزار کیلومتر را در تراز میانی جو و سطح زمین شامل می‌شده است ایجاد چنین سامانه پیچیده‌ای نیاز به صرف انرژی بسیار زیاد دارد که از دست بشر خارج است.

وی درباره علت بارش‌های سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور گفت: علت بارش سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور را می‌توان شکل گیری بندال امگا با مراکز کم ارتفاع واقع در اروپا و منطقه جنوب کشور، شکل‌گیری رودباد با سرعت پایین (این نوع رودباد می‌تواند هوای مرطوب را برای مدت بیشتر در منطقه نگه دارد شکل) به همراه استقرار واچرخند در غرب اقیانوس هند و چرخند روی شبه جزیره عربستان دانست که سبب تغذیه خوب رطوبتی از روی شمال غرب اقیانوس هند، دریای عمان دریای عرب دریای سرخ و خلیج فارس به جنوب کشور شد.

ضیاییان اضافه کرد: عوامل توپوگرافی منطقه نیز در انباشت و صعود مکانیکی رطوبت نقش مهمی داشتند.

دیگر خبرها

  • سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد
  • لایروبی کانال آب‌های سطحی شهرک سعدی
  • فرمانده ارشد سپاه : اسم خلیج فارس را با کسی قسمت نمی کنیم/ اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد
  • آماده‌باش کامل شهرداری شیراز برای بارندگی‌های پایان هفته جاری
  • تدابیر لازم نسبت به بارندگی‌های پایان هفته در شیراز
  • تعداد جان‌باختگان سیل در افغانستان افزایش یافت
  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • بارورسازی ابرها می‌تواند منجر به اثرات فاجعه بار شود
  • بارندگی در زارچ با ثبت کمترین خسارت